Bærekraftsarbeid i Grandiosa
Små, riktige grep med stor betydning
6 %
tynnere papp
=
52,8 tonn
CO2 per år
Gradvis reduksjon med stor effekt
Gradvis reduksjon med stor effekt
Små grep kan gjøre stor forskjell, og papptykkelsen på emballasjen er en av dem. All vår emballasje er resirkulerbar, og vi gjør det vi kan for at produktene skal ha høyest mulig grad av materialgjenvinning og energiutnyttelse. Over et par år har vi redusert tykkelsen på pizzaemballasjen med 6 %. Dette tilsvarer hele 220 tonn papp og en reduksjon i klimautslipp tilsvarende 52,8 tonn CO2-ekvivalenter per år, basert på tall fra det svenske forskningsinstituttet RISE. I tillegg kommer en reduksjon av utslipp som følge av lavere transportbehov.
Mål om halvering innen 2025
Mål om halvering innen 2025
Fabrikken vår på Stranda har som mål å halvere matsvinn fra produksjon innen 2025. Med systematisk jobbing gjennom hele produksjonsprosessen, inkludert store investeringer i maskiner, er målet innen rekkevidde. Og reduksjon av matsvinn betyr reduksjon av klimautslipp.
Grandiosa gir også lite matsvinn i hjemmet, for den er like god dagen etter hvis du skulle være så heldig å ha rester liggende i kjøleskapet. I tillegg er pizza genialt for å bruke opp råvarer du har i kjøleskapet ved å legge det på før eller etter steking.
Produksjon med etiske retningslinjer
Produksjon med etiske retningslinjer
Befolkningsvekst i kombinasjon med stadig mer merkbare klimaendringer gjør at presset på naturressursene øker. For å forsikre oss om at vi bruker råvarer som er produsert på etisk vis, samarbeider vi tett med våre leverandører for å håndtere sosiale og miljømessige utfordringer. For eksempel må alle leverandører følge våre etiske leverandørkrav og sørge for at produksjonen skjer i tråd med internasjonale krav til menneskerettigheter, arbeidsforhold, miljø og antikorrupsjon.