En norsk favoritt siden 1980

En norsk favoritt siden 1980

Pizza Grandiosa er Norges favorittpizza. Hvert år spises det over 25 millioner Grandiosa, og siden 1980 har nordmenn spist over 600 millioner enheter av den folkekjære pizzaen.

Grandiosa er laget av de beste råvarer, kombinert i en unik og hemmelig oppskrift. Derfor er Grandiosa en sikker vinner. Hver gang.

47 mill.

pizzaer spises årlig i Norge.

25 mill.

av disse er Grandiosa.

600 mill.

Pizza Grandiosa spist siden 1980.

Slik startet pizza-eventyret

På slutten av 1970-tallet trengte Stabburets fabrikk på Stranda flere ben å stå på, og forslaget om å starte pizzaproduksjon ble slengt på bordet. Pizza var et forholdsvis eksotisk fenomen i Norge i 1980. Det fantes allerede noen få varianter i frysedisken, men dypfryst pizza ble sett på som mat for spesielt interesserte.

På 80-tallet utviklet Grandiosa seg sakte, men sikkert til en folkepizza. Likevel var det ikke før på 90-tallet at salget virkelig fikk fart på seg, og Grandiosa ble et fenomen i norsk matkultur. I perioden 1993-2000 ble salget mer enn doblet, og de neste ti årene doblet salget av Grandiosa seg igjen målt i forbruker-kroner. Dette kom blant annet av at Grandiosa ble lansert i flere nye, populære varianter.

Visste du at ...

I en undersøkelse Stabburet gjennomførte i 2004, svarte nesten 20 % av befolkningen at de mener Grandiosa er en av våre nasjonalretter.


Pizzahjerte

GRANDIOSA OG BÆREKRAFT

Små, riktige grep med stor betydning

“Ka pokker e pizza for noke?”

Ivar Moss, ofte referert til som Grandiosaens far

Visste du at ...

Tilblivelsen av produktet var preget av flere rare tilfeldigheter enn det som er vanlig i dag. Blant annet sies det at daværende administrerende direktør i Nora Industrier, Leif Frode Onarheim, ringte til fabrikksjef Ivar Moss og spurte om han kunne lage pizza på Stranda.

Moss svarte straks “ja”, men da samtalen var over viste det seg at han ikke helt visste hva han hadde svart ja til. Han skal nemlig ha snudd seg mot kona og spurt: “Ka pokker e pizza for noke?”.

 

Ivar Moss, ofte referert til som Grandiosaens far

Stranda

BLI MED PÅ EN REISE GJENNOM VÅR HISTORIE

BLI MED PÅ EN REISE GJENNOM VÅR HISTORIE

1980

1980

Grandiosa produseres for første gang!

Den aller første produksjonen av Pizza Grandiosa skjedde 11. februar 1980 i fabrikken til Nora i Stranda. På dette tidspunktet ble kjøttdeigen stekt manuelt for hånd!

1980

1981

1981

Grandiosa blir den mest spiste frossenpizzaen på markedet!

Pizza var et forholdsvis eksotisk fenomen på begynnelsen av 80-tallet, men allerede i 1981 ble pizzaen den mest spiste frossenpizzaen på markedet, med 640 000 solgte enheter.

small Del en Grandis

1981

1984

1984

Den første reklamefilmen blir sendt på TV

Den aller første reklamefilmen for Grandiosa ble vist på TV i 1984. Filmen viser det norske kvinnelandslaget i langrenn, også kjent som “Jentutten”, både i skisporet og etter trening når de nyter en deilig Pizza Grandiosa.

Respekt for Grandiosa

1984

1985

1985

 
Stabburet og Nora slår seg sammen

Stabburet lanserte også dypfryst pizza tidlig på 1980-tallet, og var derfor Noras konkurrent frem til de to bedriftene slo seg sammen ved årsskiftet 1984/85. Etter sammenslåingen blir Grandiosa solgt under Stabburet-merket.

1985

1992

1992

Grandiosa når 50 millioner solgte pizzaer!

I november 1992 runder Grandiosa 50 millioner solgte pizzaer. Dette feires med en helt ny reklamefilm med Gudfaren-tema.

1992

1996

1996

Juleklassiker: Vazelina-filmen vises for første gang!

Reklamefilmen med Vazelina Bilopphøggers blir vist på TV for første gang i desember 1996. Filmen har gått på TV hver jul siden og har for mange blitt en juletradisjon.

1996

1999

1999


Grandiosa blir en del av den norske matkulturen.

Fra 1993 til 2000 blir salget av Grandiosa doblet, og pizzaen befester seg som en av Norges nasjonalretter.

1999

2001

2001


Grandiosa lanserer en ny smak for første gang: Grandiosa Mild Taco!

Helt siden lanseringen i 1980 hadde Grandiosa kun hatt én smaksvariant på markedet, og for å gi forbrukerne variasjon valgte man i februar 2001 å komme med en helt ny smak. Taco hadde de siste årene blitt svært populært i de norske hjem, og Grandiosa hoppet på trenden og lanserte sin egen pizza med taco-smak.

2001

2004

2004


Folket bestemmer: Det store pizzavalget!

Når man i 2004 skulle lansere en ny Grandiosa-variant lot man folket bestemme hvilken smak de ville ha. Pizzavalget foregikk slik at Grandiosa i en kort periode solgte to nye varianter, Pepperoni og Kjøttdeig & Løk, og lot folket bestemme hvilken variant som skulle bli en del av sortimentet gjennom en avstemning. Responsen var enorm! Over 200,000 stemmer ble sendt inn i løpet av få måneder, og etter et tett race gikk Kjøttdeig & Løk seirende ut av duellen med 55 % av stemmene. Grandiosa Pepperoni ble dermed tatt ut av markedet, men returnerte etter kort tid grunnet sterkt engasjement fra folket.

2004

2005

2005


Grandiosa fyller 25 år!

11 februar 2005 fyller hele Norges pizza 25 år, og dette skal selvfølgelig feires. Grandiosa inviterer alle til å være med på Norges største bursdagsfeiring og sender ut kule bursdagseffekter til de som ønsker det.

2005

2005

2005

 
Nytt pizzavalg: Taco vinner en knusende seier!

Grandiosa kjører en ny folkeavstemning, og denne gangen var det variantene Taco og Pølse & Tomat som skulle kjempe mot hverandre om en fast plass i frysedisken. Dommen fra velgerne var knusende: Taco vant en overlegen seier, og Pølse & Tomat måtte vinke farvel. Den nye taco-varianten erstattet sin forgjenger Grandiosa Mild Taco.

225 grader

2005

2006

2006

Vi snakker ekte kjærlighet! Grandiosa lørdagspizza.

Grandiosa introduserer en helt ny og enda diggere pizza i februar 2006: Grandiosa Lørdagspizza! Sangen “Respekt for Grandiosa” ble laget i forbindelse med reklamefilmen og tok Grandiosa til nye høyder. Som første reklamesang noensinne, gikk sangen rett inn på førsteplass i VG-lista Topp 20 i hele åtte uker! Totalt lå den på VG-lista i 14 uker, og låten ble nedlastet på mobil over 750 000 ganger.

Respekt for Grandiosa

2006

Februar 2007

2007

Februar: Grandiosa full pakke. Hele Norge danser!

Det var vanskelig å toppe den enorme suksessen Grandiosa hadde opplevd de siste årene. Grandiosa måtte gjøre noe helt spesielt, og svaret var Full Pakke. Pizzaens reklamefilm sprengte helt nye grenser, og Full Pakke-dansen tok Norge med storm.

Februar 2007

Februar 2008

2008

Februar: Grandiosa Speltpizza!

Grandiosa introduserer en sunnere variant! Grandiosa Spelt har en grovere bunn av speltmel, og er toppet med skinke og mozzarella. Pizzaen fikk en egen reklamefilm, med en nyinnspilling av sangen “I am going to live forever”, kjent fra filmen Fame. Atter en gang fikk Grandiosa Norge til å danse.

Februar 2008

Januar 2009

2009

Januar: Grandiosa UTEN PAPRIKA?

Lei av å plukke av paprikaen? Etter mange år med sterkt press fra folket lanserer Grandiosa endelig Uten Paprika! Noen måneder senere introduserer vi Grandiosa Ekstra Tynn. Pizzaen passer perfekt til én person og kommer i to smaksrike varianter: Marinert kylling og Skinke & Champignon.

tårer i kjeften

Januar 2009

Februar 2010

2010

Februar: En Grandiosa med nøkkelhullsmerket

Nå kommer Grandiosa Biff & Løk, som er beviset på at pizza faktisk kan både smake godt og levere på kravene til nøkkelhullsmerket. Grandiosa Biff & Løk er en nøye sammensatt pizza med blant annet magert biffkjøtt og fullkornsbunn.

Februar 2010

Februar 2011

2011

Februar: Hjemmelaget familiefavoritt!

Grandiosa Vår Hjemmelagde er en pizza du aldri har opplevd maken til i frysedisken! Pizzaen både smaker og ser hjemmelaget ut, og med sine 1,2 kg er den skapt for å deles. Vår Hjemmelagde har tykk og saftig bunn, smakfull tomatsaus og rikelig med digg kjøttdeig og ost. Dette gir en mild og god smak som alle liker. Det er enkelt å tilpasse Vår Hjemmelagde til egen smak med krydder, urter og diverse tilbehør.

Februar 2011

Januar 2012

2012

Januar: Nacho, nacho!

Grandiosa Nacho er toppet med digg tacokrydret kjøttdeig og en generøs mengde sprø nachochips. En knasende god nyhet som hele familien vil elske. Topp den med rømme eller salsa for en uslåelig smaksopplevelse.small Del en Grandis

Januar 2012

2012

2012


Nasjonalretten endres!

Siden Grandiosa kom på markedet i 1980, har bunnen så og si vært den samme. Nå ønsker vi å gjøre den enda bedre! Den nye bunnen er sprøere på utsiden og saftigere inni. Grandiosa skaper stort engasjement og tradisjon tro oppfordret vi derfor folket til å dele sin mening om den nye bunnen i en avstemning.

Den nye bunnen tar folket med storm. Over 90% av stemmene mener at den nye bunnen er bedre enn den gamle.

2012

Januar 2013

2013

Januar: Kebab + Grandiosa = ultimat kombo!

Nå er den her! Grandiosa Kebabpizza kombinerer to av ungdommens favoritter: kebab og pizza. Pizzaen er spicy, og rikelig toppet med saftig kebabkjøtt, kebabsaus, mais og chili. Bunnen er tynnere og mer fleksibel enn tidligere Grandiosa-varianter, noe som gjør at den egner seg til å brettes eller rulles. Og vi spiller inn vår rareste reklamefilm på Ski storsenter.

Januar 2013

Februar 2014

2014

Februar: Helmax: Grandiosa med ostebunn

Med en supersprø ostebunn og masse saftig fyll er dette rett og slett en Helmax smaksbombe! Grandiosa Helmax kommer i to varianter: Skinke & Salami og Marinert Pepperbiff.

Respekt for Grandiosa

Februar 2014

Mai 2014

2014

Mai: Norges mest etterlengtede pizza?

I 2014 kom dagen da glutenintolerante nordmenn også fikk muligheten til å nyte rykende fersk Grandiosa, rett fra ovnen.

225 grader

Mai 2014

2014

2014

Grandiosa Biff og Løk

I 2014 lanserte Grandiosa også en saftig variant med Biff og Løk – en skikkelig digg kombo med mozzarella og paprika.

2014

2015

2015

Grandiosa Pizzarull

Si velkommen til Grandiosa Pizzarull! Denne saftig og superdigge pizzarullen med ost og skinke er perfekt når du trenger noe digg “to go”, eller når du har lyst på noe skikkelig godt.

2015

Januar 2015

2015

Januar: Vi snakker ekte kjærlighet!

Vi snakker ekte kjærlighet har vært en del av Grandiosa-universet siden lanseringen av Lørdagspizza i 2006, men nå blir det forfremmet til Grandiosa sitt offisielle slagord.

Januar 2015

14. februar 2015

2015

14. februar: Deluxe: originalen, med helmax bunn

Vi ønsker Grandiosa Original Deluxe velkommen! Dette er en Deluxe-utgave av den originale Grandiosaen. Varianten har den samme knasende ostebunnen som verdensnyheten Grandiosa Helmax, men med det originale Grandiosa-fyllet.

14. februar 2015

Mai 2015

2015

Mai: Grandiosa 4 x Ost: En skikkelig digg ostepizza!

Vi lanserer Grandiosa 4 x Ost. Den velbalanserte blandingen av fire nøye utvalgte norske kvalitetsoster (Jarlsberg®, Norvegia Fyldig, Norsk Mozzarella og Tine Edamer), frisk tomatsaus og knasende sprø bunn gjør dette til en smaksopplevelse uten like.

Mai 2015

September 2015

2015

September: Grandiosa vår hjemmelagde i to nye smaker!

Grandiosa Vår Hjemmelagde ble introdusert på det norske markedet i 2011, og siden den gang har pizzaen blitt en skikkelig familiefavoritt. Frem til nå har den bare kommet i smaken Kjøttdeig & Ost, men i september 2015 lanserte vi endelig to nye varianter: Skinke og Pepperoni. Begge variantene er toppet med masse kjøtt og ost – akkurat slik du lager den hjemme!

September 2015

Februar 2016

2016

Februar: Grandiosa Take Away

Akkurat som på restaurant! Dette er pizza med skikkelig godt bakverk, luftig og sprø bunn. Den er toppet med skinke, pepperoni, edamer og mozzarella. Grandiosas Take Away-serie kommer i flere varianter i årene som følger – blant annet favoritten Grandiosa Take Away Meat Supreme med biff, pepperoni, kjøttboller og en helt ny bunn. Nam!

Februar 2016

Mai 2016

2016

Mai: Grandiosa Pizzaslice

Småsulten? Grandiosa Pizzaslice er den ultimate pizzasnackingen!

Mai 2016

Februar 2017

2017

Grandiosa Kjøttboller

Vi lanserer Grandiosa med smakfulle og saftige kjøttboller krydret med hvitløk og chili!

Februar 2017

April 2017

2017

 
April: Grandiosa Nybakt

Grandiosa Nybakt! Vår første pizza som er rå og hever i ovnen under steking! Det gir en luftig, saftig og sprø skorpe som knaser når du tygger!

April 2017

2019

2019

Grandiosa Mandagspizza

I 2019 lanserer Grandiosa Mandagspizza: en Grandiosa med bare grønnsaker- med slagordet “Gjør blåmandagen litt grønnere!

2019

2019

2019

Grandiosa pizzasnurrer

Samme år lanserer vi Grandiosa Pizzasnurrer – perfekt på farten eller i matpakken, for både store og små. Disse kan tines og spises rett fra posen!

2019

2019

2019

Grandiosa Taco Fiesta

Taco + Pizza = Taco Fiesta! Dette er en pizza for deg som sier ja takk, begge deler!

2019

2020

2020

 
Grandiosa Tynn Bunn

I 2020 lanserer Grandiosa en helt ny serie – Grandiosa Tynn Bunn, med tre delikate smaker: Mozzarella, Spekeskinke og Pepperoni.

2020

2021

2021

 
Grandiosa Fredagspizza

Endelig var den her: Grandiosa Fredagspizza. En sprø nyhet toppet med krydret kjøttdeig, semitørkede tomater og KiMs potetgull!

2021

2022

2022

 
Grandiosa Delux

Morgendagens pizza er her – Grandiosa DELUX! Disse har luftig, saftig og knasende sprø bunn og finnes i fire deilige smaker: Skinke og Mozzarella, Pepperoni, Kjøttdeig, Bacon og Skinke og Taco!

2022

Visste du at ...

All vår emballasje er resirkulerbar! Les mer om våre bærekraftsmål her.

Scroll to Top