En norsk favoritt siden 1980
En norsk favoritt siden 1980
Pizza Grandiosa er Norges favorittpizza. Hvert år spises det over 25 millioner Grandiosa, og siden 1980 har nordmenn spist over 600 millioner enheter av den folkekjære pizzaen.
Grandiosa er laget av de beste råvarer, kombinert i en unik og hemmelig oppskrift. Derfor er Grandiosa en sikker vinner. Hver gang.
47 mill.
pizzaer spises årlig i Norge.
25 mill.
av disse er Grandiosa.
600 mill.
Pizza Grandiosa spist siden 1980.
Slik startet pizza-eventyret
På slutten av 1970-tallet trengte Stabburets fabrikk på Stranda flere ben å stå på, og forslaget om å starte pizzaproduksjon ble slengt på bordet. Pizza var et forholdsvis eksotisk fenomen i Norge i 1980. Det fantes allerede noen få varianter i frysedisken, men dypfryst pizza ble sett på som mat for spesielt interesserte.
På 80-tallet utviklet Grandiosa seg sakte, men sikkert til en folkepizza. Likevel var det ikke før på 90-tallet at salget virkelig fikk fart på seg, og Grandiosa ble et fenomen i norsk matkultur. I perioden 1993-2000 ble salget mer enn doblet, og de neste ti årene doblet salget av Grandiosa seg igjen målt i forbruker-kroner. Dette kom blant annet av at Grandiosa ble lansert i flere nye, populære varianter.
Visste du at ...
I en undersøkelse Stabburet gjennomførte i 2004, svarte nesten 20 % av befolkningen at de mener Grandiosa er en av våre nasjonalretter.
“Ka pokker e pizza for noke?”
Ivar Moss, ofte referert til som Grandiosaens far
Visste du at ...
Tilblivelsen av produktet var preget av flere rare tilfeldigheter enn det som er vanlig i dag. Blant annet sies det at daværende administrerende direktør i Nora Industrier, Leif Frode Onarheim, ringte til fabrikksjef Ivar Moss og spurte om han kunne lage pizza på Stranda.
Moss svarte straks “ja”, men da samtalen var over viste det seg at han ikke helt visste hva han hadde svart ja til. Han skal nemlig ha snudd seg mot kona og spurt: “Ka pokker e pizza for noke?”.
Ivar Moss, ofte referert til som Grandiosaens far
Stranda
BLI MED PÅ EN REISE GJENNOM VÅR HISTORIE
BLI MED PÅ EN REISE GJENNOM VÅR HISTORIE
1980
1980
Grandiosa produseres for første gang!
Den aller første produksjonen av Pizza Grandiosa skjedde 11. februar 1980 i fabrikken til Nora i Stranda. På dette tidspunktet ble kjøttdeigen stekt manuelt for hånd!
1981
1981
Grandiosa blir den mest spiste frossenpizzaen på markedet!
Pizza var et forholdsvis eksotisk fenomen på begynnelsen av 80-tallet, men allerede i 1981 ble pizzaen den mest spiste frossenpizzaen på markedet, med 640 000 solgte enheter.
1984
1984
Den første reklamefilmen blir sendt på TV
Den aller første reklamefilmen for Grandiosa ble vist på TV i 1984. Filmen viser det norske kvinnelandslaget i langrenn, også kjent som “Jentutten”, både i skisporet og etter trening når de nyter en deilig Pizza Grandiosa.
1985
1985
Stabburet og Nora slår seg sammen
Stabburet lanserte også dypfryst pizza tidlig på 1980-tallet, og var derfor Noras konkurrent frem til de to bedriftene slo seg sammen ved årsskiftet 1984/85. Etter sammenslåingen blir Grandiosa solgt under Stabburet-merket.
1992
1992
Grandiosa når 50 millioner solgte pizzaer!
I november 1992 runder Grandiosa 50 millioner solgte pizzaer. Dette feires med en helt ny reklamefilm med Gudfaren-tema.
1996
1996
Juleklassiker: Vazelina-filmen vises for første gang!
Reklamefilmen med Vazelina Bilopphøggers blir vist på TV for første gang i desember 1996. Filmen har gått på TV hver jul siden og har for mange blitt en juletradisjon.
1999
1999
Grandiosa blir en del av den norske matkulturen.
Fra 1993 til 2000 blir salget av Grandiosa doblet, og pizzaen befester seg som en av Norges nasjonalretter.
2001
2001
Grandiosa lanserer en ny smak for første gang: Grandiosa Mild Taco!
Helt siden lanseringen i 1980 hadde Grandiosa kun hatt én smaksvariant på markedet, og for å gi forbrukerne variasjon valgte man i februar 2001 å komme med en helt ny smak. Taco hadde de siste årene blitt svært populært i de norske hjem, og Grandiosa hoppet på trenden og lanserte sin egen pizza med taco-smak.
2004
2004
Folket bestemmer: Det store pizzavalget!
Når man i 2004 skulle lansere en ny Grandiosa-variant lot man folket bestemme hvilken smak de ville ha. Pizzavalget foregikk slik at Grandiosa i en kort periode solgte to nye varianter, Pepperoni og Kjøttdeig & Løk, og lot folket bestemme hvilken variant som skulle bli en del av sortimentet gjennom en avstemning. Responsen var enorm! Over 200,000 stemmer ble sendt inn i løpet av få måneder, og etter et tett race gikk Kjøttdeig & Løk seirende ut av duellen med 55 % av stemmene. Grandiosa Pepperoni ble dermed tatt ut av markedet, men returnerte etter kort tid grunnet sterkt engasjement fra folket.
2005
2005
Grandiosa fyller 25 år!
11 februar 2005 fyller hele Norges pizza 25 år, og dette skal selvfølgelig feires. Grandiosa inviterer alle til å være med på Norges største bursdagsfeiring og sender ut kule bursdagseffekter til de som ønsker det.
2005
2005
Nytt pizzavalg: Taco vinner en knusende seier!
Grandiosa kjører en ny folkeavstemning, og denne gangen var det variantene Taco og Pølse & Tomat som skulle kjempe mot hverandre om en fast plass i frysedisken. Dommen fra velgerne var knusende: Taco vant en overlegen seier, og Pølse & Tomat måtte vinke farvel. Den nye taco-varianten erstattet sin forgjenger Grandiosa Mild Taco.
2006
2006
Vi snakker ekte kjærlighet! Grandiosa lørdagspizza.
Grandiosa introduserer en helt ny og enda diggere pizza i februar 2006: Grandiosa Lørdagspizza! Sangen “Respekt for Grandiosa” ble laget i forbindelse med reklamefilmen og tok Grandiosa til nye høyder. Som første reklamesang noensinne, gikk sangen rett inn på førsteplass i VG-lista Topp 20 i hele åtte uker! Totalt lå den på VG-lista i 14 uker, og låten ble nedlastet på mobil over 750 000 ganger.
Februar 2007
2007
Februar: Grandiosa full pakke. Hele Norge danser!
Det var vanskelig å toppe den enorme suksessen Grandiosa hadde opplevd de siste årene. Grandiosa måtte gjøre noe helt spesielt, og svaret var Full Pakke. Pizzaens reklamefilm sprengte helt nye grenser, og Full Pakke-dansen tok Norge med storm.
Februar 2008
2008
Februar: Grandiosa Speltpizza!
Grandiosa introduserer en sunnere variant! Grandiosa Spelt har en grovere bunn av speltmel, og er toppet med skinke og mozzarella. Pizzaen fikk en egen reklamefilm, med en nyinnspilling av sangen “I am going to live forever”, kjent fra filmen Fame. Atter en gang fikk Grandiosa Norge til å danse.
Januar 2009
2009
Januar: Grandiosa UTEN PAPRIKA?
Lei av å plukke av paprikaen? Etter mange år med sterkt press fra folket lanserer Grandiosa endelig Uten Paprika! Noen måneder senere introduserer vi Grandiosa Ekstra Tynn. Pizzaen passer perfekt til én person og kommer i to smaksrike varianter: Marinert kylling og Skinke & Champignon.
Februar 2010
2010
Februar: En Grandiosa med nøkkelhullsmerket
Nå kommer Grandiosa Biff & Løk, som er beviset på at pizza faktisk kan både smake godt og levere på kravene til nøkkelhullsmerket. Grandiosa Biff & Løk er en nøye sammensatt pizza med blant annet magert biffkjøtt og fullkornsbunn.
Februar 2011
2011
Februar: Hjemmelaget familiefavoritt!
Grandiosa Vår Hjemmelagde er en pizza du aldri har opplevd maken til i frysedisken! Pizzaen både smaker og ser hjemmelaget ut, og med sine 1,2 kg er den skapt for å deles. Vår Hjemmelagde har tykk og saftig bunn, smakfull tomatsaus og rikelig med digg kjøttdeig og ost. Dette gir en mild og god smak som alle liker. Det er enkelt å tilpasse Vår Hjemmelagde til egen smak med krydder, urter og diverse tilbehør.
Januar 2012
2012
Januar: Nacho, nacho!
Grandiosa Nacho er toppet med digg tacokrydret kjøttdeig og en generøs mengde sprø nachochips. En knasende god nyhet som hele familien vil elske. Topp den med rømme eller salsa for en uslåelig smaksopplevelse.
2012
2012
Nasjonalretten endres!
Siden Grandiosa kom på markedet i 1980, har bunnen så og si vært den samme. Nå ønsker vi å gjøre den enda bedre! Den nye bunnen er sprøere på utsiden og saftigere inni. Grandiosa skaper stort engasjement og tradisjon tro oppfordret vi derfor folket til å dele sin mening om den nye bunnen i en avstemning.
Den nye bunnen tar folket med storm. Over 90% av stemmene mener at den nye bunnen er bedre enn den gamle.
Januar 2013
2013
Januar: Kebab + Grandiosa = ultimat kombo!
Nå er den her! Grandiosa Kebabpizza kombinerer to av ungdommens favoritter: kebab og pizza. Pizzaen er spicy, og rikelig toppet med saftig kebabkjøtt, kebabsaus, mais og chili. Bunnen er tynnere og mer fleksibel enn tidligere Grandiosa-varianter, noe som gjør at den egner seg til å brettes eller rulles. Og vi spiller inn vår rareste reklamefilm på Ski storsenter.
Februar 2014
2014
Februar: Helmax: Grandiosa med ostebunn
Med en supersprø ostebunn og masse saftig fyll er dette rett og slett en Helmax smaksbombe! Grandiosa Helmax kommer i to varianter: Skinke & Salami og Marinert Pepperbiff.
Mai 2014
2014
Mai: Norges mest etterlengtede pizza?
I 2014 kom dagen da glutenintolerante nordmenn også fikk muligheten til å nyte rykende fersk Grandiosa, rett fra ovnen.
2014
2014
Grandiosa Biff og Løk
I 2014 lanserte Grandiosa også en saftig variant med Biff og Løk – en skikkelig digg kombo med mozzarella og paprika.
2015
2015
Grandiosa Pizzarull
Si velkommen til Grandiosa Pizzarull! Denne saftig og superdigge pizzarullen med ost og skinke er perfekt når du trenger noe digg “to go”, eller når du har lyst på noe skikkelig godt.
Januar 2015
2015
Januar: Vi snakker ekte kjærlighet!
Vi snakker ekte kjærlighet har vært en del av Grandiosa-universet siden lanseringen av Lørdagspizza i 2006, men nå blir det forfremmet til Grandiosa sitt offisielle slagord.
14. februar 2015
2015
14. februar: Deluxe: originalen, med helmax bunn
Vi ønsker Grandiosa Original Deluxe velkommen! Dette er en Deluxe-utgave av den originale Grandiosaen. Varianten har den samme knasende ostebunnen som verdensnyheten Grandiosa Helmax, men med det originale Grandiosa-fyllet.
Mai 2015
2015
Mai: Grandiosa 4 x Ost: En skikkelig digg ostepizza!
Vi lanserer Grandiosa 4 x Ost. Den velbalanserte blandingen av fire nøye utvalgte norske kvalitetsoster (Jarlsberg®, Norvegia Fyldig, Norsk Mozzarella og Tine Edamer), frisk tomatsaus og knasende sprø bunn gjør dette til en smaksopplevelse uten like.
September 2015
2015
September: Grandiosa vår hjemmelagde i to nye smaker!
Grandiosa Vår Hjemmelagde ble introdusert på det norske markedet i 2011, og siden den gang har pizzaen blitt en skikkelig familiefavoritt. Frem til nå har den bare kommet i smaken Kjøttdeig & Ost, men i september 2015 lanserte vi endelig to nye varianter: Skinke og Pepperoni. Begge variantene er toppet med masse kjøtt og ost – akkurat slik du lager den hjemme!
Februar 2016
2016
Februar: Grandiosa Take Away
Akkurat som på restaurant! Dette er pizza med skikkelig godt bakverk, luftig og sprø bunn. Den er toppet med skinke, pepperoni, edamer og mozzarella. Grandiosas Take Away-serie kommer i flere varianter i årene som følger – blant annet favoritten Grandiosa Take Away Meat Supreme med biff, pepperoni, kjøttboller og en helt ny bunn. Nam!
Mai 2016
2016
Mai: Grandiosa Pizzaslice
Småsulten? Grandiosa Pizzaslice er den ultimate pizzasnackingen!
Februar 2017
2017
Grandiosa Kjøttboller
Vi lanserer Grandiosa med smakfulle og saftige kjøttboller krydret med hvitløk og chili!
April 2017
2017
April: Grandiosa Nybakt
Grandiosa Nybakt! Vår første pizza som er rå og hever i ovnen under steking! Det gir en luftig, saftig og sprø skorpe som knaser når du tygger!
2019
2019
Grandiosa Mandagspizza
I 2019 lanserer Grandiosa Mandagspizza: en Grandiosa med bare grønnsaker- med slagordet “Gjør blåmandagen litt grønnere!
2019
2019
Grandiosa pizzasnurrer
Samme år lanserer vi Grandiosa Pizzasnurrer – perfekt på farten eller i matpakken, for både store og små. Disse kan tines og spises rett fra posen!
2019
2019
Grandiosa Taco Fiesta
Taco + Pizza = Taco Fiesta! Dette er en pizza for deg som sier ja takk, begge deler!
2020
2020
Grandiosa Tynn Bunn
I 2020 lanserer Grandiosa en helt ny serie – Grandiosa Tynn Bunn, med tre delikate smaker: Mozzarella, Spekeskinke og Pepperoni.
2021
2021
Grandiosa Fredagspizza
Endelig var den her: Grandiosa Fredagspizza. En sprø nyhet toppet med krydret kjøttdeig, semitørkede tomater og KiMs potetgull!
2022
2022
Grandiosa Delux
Morgendagens pizza er her – Grandiosa DELUX! Disse har luftig, saftig og knasende sprø bunn og finnes i fire deilige smaker: Skinke og Mozzarella, Pepperoni, Kjøttdeig, Bacon og Skinke og Taco!